KAKÁ: Det perfekte ikon

17 år etter den brasilianske midtbane-eleganten vant Champions League med AC Milan og Ballon d’Or samme år, så er Kaká igjen å finne øverst på norske nettaviser denne våren. Rett og slett fordi han er FOR perfekt, dessverre.

Saken er det nærmeste den kristne gentlemanen kommer en skandale. Etter 10 år som gift ble han skilt fra sin kone Caroline Celico i 2015. Det var hun som gikk fram ham (og det skjer jo fotballspillere hele tiden) men grunnen var ganske oppsiktsvekkende:

«Kaká bedro meg aldri. Han behandlet meg bra og ga meg en fantastisk familie, men jeg var ikke lykkelig. Problemet var at han var for perfekt for meg».

Kaká selv tok bruddet svært tungt, som kristen gifter man seg ikke for å bli skilt.

IKKE MITT MIRAKEL

Helt siden Kaká (Ricardo Izecson dos Santos Leite)  ble kjent for verden under VM i Japan og Sør-Korea i 2002 har troen på Jesus vært noe han virkelig har ønsket å vise fram. Gjennom sitt liv, sine intervjuer, feiringer og ikke minst gjennom beskjeder på singlet under drakta!

Selv om han bare fikk en knapp halvtime på banen under mesterskapet, så var han sentral i feiringen sammen med en liten Jesus-gjeng. Med ferdigproduserte «I belong to Jesus»-singlets jublet de rundt. Uten at kameraene dessverre var så opptatt av dem. De rettet isteden linsene sine mot størrelser som Ronaldo, Rivaldo og Ronaldinho. Men det skulle snart endre seg.

Det skulle likevel ta noen år før AC Milan lot seg overbevise og hentet den lovende Brasilianeren til Europa fra São Paulo i 2004. Kaká ble fort en viktig del av laget og utgjorde toppen av den Milans ikoniske «midtbanediamant», med Gattuso, Seedorf og Pirlo bak seg.

I 2005 var det igjen klart for en stor finale for Kaká, men denne gangen måtte trøya forbli på. For selv om Kaká drev laget sitt fremover gang på gang. Var tredje sist på mål nummer 2, nest sist på mål nummer 3 og scoret på sin straffe. Så var ikke dette Kakás mirakelkveld. Det var Liverpools. Mirakelet i Istanbul var ikke et svar på brasilianerens drømmer.

Men han skulle få sin hevn.

I BELONG TO JESUS

Vi spoler to år frem i tid. Kaká har tatt over for Andriy Shevchenko som Milan-lagets store stjerne. Og nå er han bedre enn noen gang. AC Milan sikter seg igjen inn mot en tredje CL-finale på fem år. Men i den første semifinalen mot Manchester United ble det et sviende 3-2 to tap hjemme på San Siro. Men i kamp to på Old Trafford skal alt snu.

Etter bare 11 minutter tar han ned et langt utspill fra den brasilianske keeperen Dida, ute på venstre flanke. Alene med 3 United-forsvarere «nicker» han seg først forbi en, driver fremover mens ballen spretter foran ham. De to andre kommer til, men Kaká klare i siste sekund å få hode på ballen en gang til. Han smetter igjennom mens de to forsvarerne kolliderer i hverandre. Nå har han bare målet igjen, ballen plasseres rolig i hjørnet.

Kaká kan feire med sine 2 pekefingre mot himmelen, som han alltid gjør når han scorer mål. All ære til Gud. Det dere nettopp så er ikke mitt verk men Guds verk.

Det blir til slutt 0-3 til Milan og de er igjen klare for finale, igjen også mot Liverpool.

Denne gangen er det ingenting som kan hindre Kaká og Milan. Engelskmennene beseires med 2-1 og når sluttsignalet går er det Kaká som alle kameralinsene rettes mot. Kaká går forskriftsmessig på kne, med armene strekt mot himmelen. Drakta er av og singleten er på. I BELONG TO JESUS i ny font lyser mot TV-skjermene mens utslåtte Liverpool-spillere ligger strødd rundt ham. Bildet er perfekt. For Kaká og for alle kristne som gjerne vil ha en vinnende offentlig posterboy.

Det blir trukket fram blant amerikanske kristne. Og selv i dag kan du kjøpe trøyer og leggskinn i samme font hos den engelske kristne organisasjonen Ballers in God sin nettbutikk: https://ballersingod.shop/.

All ære til Gud, og bittelitt til mammon.

Publisert av Jacob Breda Antonsen

Fotballguden er en blogg om fotball, religion og tro. Den drives av meg, Jacob Breda Antonsen som til daglig jobber som prest i Den norske kirke.

Legg igjen en kommentar

Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang